Ко smo mi


Vizija

Naša vizija je da deci ponudimo zdravo okruženje koje nastaje unutar malih zajednica. Kako su upravo deca glavni akteri i fokus naše svakodnevnice u kampu, dužnost nam je da ih usmerimo i pomognemo im u pronalaženju puta za dalji život. Kamp za nas predstavlja mali grad u kome kombinujemo sportske aktivnosti, zabavni i edukativni sadržaj. Skouras tim ima za cilj da formira bolje individue i obezbedi zdravu atmosferu sa posebnim akcentom na saradnji i prijateljstvu.

Filozofija

Mi verujemo da odlazak u Skouras kamp ne predstavlja klasičan letnji odmor. Naša ideja je da kroz timski rad, igre, i ostale dnevne sadržaje formiramo male i organizovane zajednice. Kroz igru i zabavu deca uče kako da poštuju različitosti i funkcionišu u timu. Naš program se fokusira, kako na razvoju dečijih fizičkih mogućnosti, tako i na razvoju sportskog duha. Ovo je moguće postići kroz specijalno dizajniran program koji obuhvata sportske aktivnosti, zabavne sadržaje, edukativne radionice i večernje programe. 


Godina 1986: Bliska grupa prijatelja dolazi na ideju da otvori letnji kamp za decu koja žive u Solunu.
Godina 1987: Gradnja kampa je započeta.
Godina 1988: Ove godine vrata kampa su po prvi put otvorena za kampere. Atlorama, najstarija sekcija Skouras kampa tada se sastojala od osam bungalova, bazena, košarkaškog i odbojkaškog terena, trambolina i poligona za pucanje.
Godina 1989: Atlorama se polako širi i u ovoj godini već ima dvadeset i osam bungalova i dodatne sportske aktivnosti.
Godina 1990: Panorama, nova sekcija kampa napravljena za starije kampere, je sagrađena i spremna za leto. Takođe, u okviru kampa su izgrađeni fudbalski teren, poligon za jahanje konja, teniski teren i umetnička radionica.
Godina 1995: U okviru kampa se ove godina uvodi mogućnost pohađanja časova engleskog jezika i programiranja.
Godina 1996: Drugi bazen je sagrađen.
Godina 1997: Nova sekcija kampa je sagrađena za decu uzrasta od 5 do 9 godina.
Godina 1999: Ove godine su sagrađeni dodatni tereni za fudbal sa osvetljenjem koje je omogućavalo korišćenje terena i uveče.
Godina 2001: Prostor za aerobik i tekvondo je sagrađen.
Godina 2003: Rukometni teren i renovirani poligon za jahanje konja postaju dostupni kamperima.
Godina 2006: Ovog leta je otvoren, najveći do tada u grčkim letnjim kampovima, poligon za ekstremne sportove. Takođe, sagrađen je i novi prostor za pucanje iz vazdušne puške (streljaštvo).
Godina 2007: Ova godina je promenila tok razvoja kampa, izgrađeni su mnogi dodatni sadržaji, kao i novi sportski tereni.
Zima 2007Klub pod nazivom Skouras Family je stvoren sa ciljem da zaposlene u kampu održi u kontaktu tokom čitave godine.
Godina 2008: Sagrađeno je novo igralište u delu kampa koji se zove Pefkorama.
Godina 2009: Nove specijalne podloge su dodate na košarkaške i odbojkaške terene.
Zima 2009: Volonterske aktivnosti kampa se nastavljaju i posebno smo ponosni na učešće u World Track & Field Championiship finalu (IAAF 2009). Takođe, naš volonterski tim je učestvovao na međunarodnom maratonu Aleksandar Veliki u Solunu, kao i u mnogobrojnim drugim događajima u ovom gradu.
Godina 2010: Rolere i joga su dodate na program sportskih aktivnosti u ovoj godini.
Zima 2010: Volonteri kampa su učestvovali u Roller Ski World Cup-u i u Athens Classic Marathon-u. Takođe, bili smo izabrani da ugostimo strane sportiste za vreme Specijalnih olimpijskih igara u Atini.
Godina 2011: U ovoj godini je parkur kao sportska aktivnost dodat i renovirana su dva bazena.
Godina 2012: U ovoj godini smo renovirali bungalove širom kampa.
Godina 2013: Nova sekcija kampa- Kentrorama je napravljena. Takođe, renovirani su restoran i ambulanta. pored toga, sagrađene su nove prostorije za ples.
Godina 2014: Novi bungalovi su sagrađeni sa toaletima u Pefkorami. Pored toga, renovirali smo recepciju, kantinu i centralni bazen.
Godina 2015: Novi sportski centar je sagrađen. Njegova površina je 35.000 m2 i obuhvata različite terene na otvorenom i zatvorenom. Takođe, sekcija Atlorama i centralni teatar su renovirani.
Godina 2016: Nova sekcija kampa pod imenom Village je sagrađena. Pored celokupne infrastrukture, u Village-u je napravljen i novi bazen.
Godina 2017: Nova sekcija kampa za ljude koji rade u kampu pod nazivom Trenorama je sagrađena. Ovo je ujedno i poslednja rekonstrukcija u Skouras kampu. 


● Zahvaljujući infrastrukturi kampa, možemo ponuditi savršen odmor za decu.
● Deca imaju mogućnost da isprobaju preko 30 sportskih aktivnosti.
● Za starije kampere organizujemo jedinstvena spavanja na plaži, uz logorsku vatru i muziku.
● U okviru naših sportskih aktivnosti nudimo i poligon za ekstremne sportove.
● Imamo organizovan zabavni sadržaj za decu različitih uzrasta i poseban tim zadužen za osmišljavanje i sprovođenje ideja.
● U okviru Sportskog centra nudimo kao aktivnost i jahanje konja.
● Kamp ima čak tri olimpijska bazena i jedan sa đakuzijem.
● Imamo i zimski volonterski program.
● Zaposleni koji rade sa decom su prošli adekvatnu obuku i trening. 
 
Glavni razlog zašto smo različiti je jer snažno verujemo u privilegiju koju imamo, da se brinemo, uzgajamo i volimo vašu decu i doprinesimo njihovom razvoju u zdrave osobe. Učimo ih da neguju vrednosti kao što su poštovanje, iskrenost, poverenje, i ljubav jedne za druge, pomažemo formiranjem boljeg društva i budućnosti.

 
 


Hristos Skuras - Direktor
Panos Skuras - Šef
Napoleon Demos - Počasni predsednik
Nađa Skura - PR Menadžer
Kiki Skoura - Menadžer nabavke
Voula Legou - Direktor administracije
Kirki Athanasiadou - Lider sekcije
Harrys Terzidis - Lider sekcije
Vicky Atmatzidou - Lider sekcije
Katerina Apostolou - Psiholog kampa
Niki Sarigianni - HR (Rad sa zaposlenima i trenerima)
Vasilis Maslarinos - HR (Rad sa zaposlenima i trenerima) 


Svake godine učestvujemo u organizacionim komitetima najvećih sportskih dešavanja u Solunu i severnoj Grčkoj. Naš program društvene odgovornosti ima za cilj da unapredi ideju o volontiranju i sportu. Zahvaljujući našem doprinosu, neke od najznačajnijih institucija u Grčkoj su nam odala priznanja i mnoge nagrade.
 
Neki od skorašnjih primera su:
● Izabrani smo od strane organizacionog komiteta Specijalne Olimpijade u Atini 2011. godine da ugostimo strane delegacije, jun, 2011.
● Nagrađeni smo od strane Ministarstva sporta i SEGAS-a za doprinos volontera za vreme World Track & Field Championship-a, maj 2010.
● Nagrađeni smo od strane grada Soluna za volonterski doprinos gradu, oktobar 2010.
● Nagrađeni smo od strane Međunarodne skijaške federacija za naš doprinos i učešće u FIS Roller Ski World Cup Finals, oktobar 2010.
● Nagrađeni smo od strane volonterskog sektora World Athletics Final-a za naš doprinos razvoju volonterstva u Grčkoj, novembar 2009.